keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Eläinlääkäri-reissu

Lääkäri, missä aina käymme, Animagi Järvenpää 

Huomattiin kaverin kanssa tiistai-aamuna, että Ruska ontuu selkeästi oikeaa takajalkaansa. Edellisenä iltana olin treenannut sen kanssa tokoa, enkä ollut huomannut mitään. Kerroin vanhemmille ontumisesta ja seurattiin jalkaa koko tiistai päivä. Aina, kun se oli maannut/levännyt, se aristeli ja ontui jalkaa ja piti sitä myös ilmassa varovaisesti. Äiti käytti Ruskan eilen illalla normaalisti lenkillä, jolloin jalka taas näytti suht normaalilta, minäkin käytin tänä aamuna ja sama juttu. Ensin kun se nousi, se aristeli ja linkkasi, mutta kun oli vähän kävellyt, kävely oli lähes normaalia, ja Ruska vähän hölkkäsikin. Ei käyty kun sellainen 20 min lenkki, koska pelkäsin kokoajan, että se rasittuu liikaa. Äiti otti yhteyttä Järvenpäähän eläinlääkäriin ja varasi tälle päivälle ajan.

Ruskan kanssa on aina vähän vaikeaa mennä lääkäriin, se ei millään haluisi ja arkailee paljon uusia, sen mielestä pelottavia paikkoja. Kun mentiin lääkäriin, sisälle sitä houkutti toinen koira, ja se tuli aika helposti. Nameja se otti vain minun kädestä ja oli kokoajan hyvin jännittynyt. Paino otettiin Ruskalta, joka oli normaali 43,6. 

Sen jälkeen pääsimme sisään huoneeseen ja Ruskan tutkailu alkoi. Lääkäri kävi ensin läpi koko Ruskan ja sen jälkeen alkoi vasta tutkimaan jalkaa. Hän käänteli jalkaa eri suuntiin, kokeili ja testasi eri paikkoja ja liikeratoja, sekä koukisteli jalkaa erisuuntiin ja Ruska selkeästi ei tykännyt mistään testailuista, oli muutenkin kokoajan jännittynyt, aristi myös hännän nostamista. 
Ruska sai rauhoittavan piikin, ja se nukahti melkein heti sen saatua, oli ihan lötkönä ja rentona, se nostettiin patjalle ja vietiin kuvaushuoneeseen. Kuvaus kesti suurinpiirtein 15 minuuttia, kunnes päästiin katsomaan kuvat ja kuuntelemaan, mitä löytyi. 

Lääkärin ''lausunto'':
-Yleistutkimuksissa Ruska oli jännittynyt, sydän- ja hengitysäänet normaalit. Tunnusteltavat imusolmiukkeet normaalit. Varoo oikeaa takajalkaansa. 
-Ontumatutkimuksissa Ruska selvästi aristi sekä oikean että vasemman takatassun koukistusta ja ojennusta, sekä hännän nostoa. 
-Ruska rauhoitettiin röntgentutkimusta varten
-Ruskalta otettiin röntgenkuvat jalasta ja selästä. Hännässä todettiin ns. spondyloosimuutoksia. Jalan kuva lähetetään ortopedille/toiselle lääkärille tutkittavaksi, jonka jälkeen ovat yhteydessä. 

Diagnoosi: Oikean takajalan akuutti ontuma, hännän spondyloosi

Kotona:
-Tulehduskipulääke Rimadyl erillisen ohjeen mukaan huomisesta lähtien viikon ajana
-Lepo parin viikon ajan, ulos vain tarpeilleen kytkettynä
-Jos oireilu ei helpota tai voinnissa tapahtuu muutos huonompaan suuntaan, yhteydessä uudelleen eläinlääkäriin
Parempaa vointia Ruskalle!

Onneksi kuvattiin jalka, ja sen lisäksi myös häntäkin, ja toivotaan kaikki yhdessä Ruskalle parantumisia :(♥


Todella väsynyt Ruska eläinlääkärin jälkeen kotona


2 kommenttia:

Miksi leo?

Vihdoin ja viimein pääsen taas kirjottamaan ja tänään mun aiheena onkin se mitä oon pitkään odottanut ja ajatellut. Eli tänään kerron, m...