maanantai 11. tammikuuta 2016

Hyrr kylmä!


































































Talvella on lenkille lähtiessä tosi tärkeää muistaa pukeutua hyvin ja lämpimästi. Tehtiin koirien ja ystäväni Jennyn kanssa muutaman tunnin pitkä retki omaan metsään lauantai iltapäivänä, ja oli tosi tärkeää muistaa pukeutua lämpimästi välttääkseen flunssaa tai muita talven tauteja. Itse kun lähden lenkille talvella koirien kanssa, pukeutuminen on kaiken a ja o. Puen aina paksuimmat toppahousut ja takit, villasukat, pipot ja hanskat mitkä löydän,  ajatuskin siitä että tarvitsisi alkaa palelemaan lenkillä, tuntuu hirveältä.

 
Koirilla tulee tosi kylmä talvella helposti niiden tassuihin, eli lenkillä täytyy oikeastaan olla kokoajan liikkeessä, ettei myöskään anturoiden väleihin keräänny jäisiä ja kovia lumipalloja. Lenkitysten lisäksi tottakai koiria pidetään kovilla pakkasilla vain 10-15 min kerrallaan ulkona, etteivät ne kylmety liikaa. Ruskalla varsinkin on paljon ohuempi turkki ja se tuppaa alkaa aina tärisemään, jos on ollut liian kauan ulkona.

 
Nyt on ollut oikeasti aika kovia pakkasia ja on saanut kunnolla palella, jos ei ole ollut tarpeeksi päällä. Joululoma meni iloisesti ohi, ja tuntuu raskaalta huonon unirytmin kanssa palata kouluarkeen. Teen luultavasti YouTube-kanavalleni nyt muitakin kuin koira-aiheisia videoita, joten kattokaas sinne youtubenkin puolelle ajanmittaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miksi leo?

Vihdoin ja viimein pääsen taas kirjottamaan ja tänään mun aiheena onkin se mitä oon pitkään odottanut ja ajatellut. Eli tänään kerron, m...